Molens langs de Geul

Deze wandeling volgt de Geul waarbij we langs een aantal molens lopen. Met name de Volmolen is een bezoek meer dan waard. Na het volgen van de rivier lopen we langzaam tegen de heuvels op. De omgeving wordt bosrijker wat een mooie variatie is op het rivierdal.

Onderweg is er voldoende horeca te vinden, zeker op het eerste deel. Houdt er rekening mee dat het pad na regen erg modderig kan zijn. De wandeling kan goed gecombineerd worden met andere wandelingen waardoor een meerdaagse ontstaat

Watermolens aan de Geul bij Valkenburg

De rivier de Geul is een snelstromend en meanderend riviertje. In het verleden dus mogelijkheden om waterradmolens te bouwen. Op deze relatief korte wandeling zien we er drie waarvan er nog twee werkend zijn. 

Daarnaast wandelen door een toeristisch gebied met een wandeling langs de Geul en een bezoek aan Valkenburg. De wandeling kan ook gestart worden in Valkenburg pak dan de route op in het centrum van Valkenburg.

 

Watermolens in de Geul bij Mechelen en Wijlre

De Geul is een snelstromende en meanderende rivier. Dat maakt waterradmolens mogelijk. We bezoeken er twee, de ene is werkelijk prachtig met een dubbelrad, de andere is nog in bedrijf maar het rad is onzichtbaar. Daarnaast wandelingen door en over de heuvels van Zuid Limburg met mooie vergezichten. Voor de liefhebbers op een wandeling twee bierbrouwerijen