Slinge en Woold

Vanuit Winterswijk loop je vanaf het station snel de natuur in. Daar wacht je een mooi cultuurlandschap met verspreid boerderijen, vergezichten en een afwisselend parklandschap. Tijdens deze wandeling kun je genieten van een prachtig stukje Slinge. Hier geen kanalisering maar een prachtig meanderende rivier met een mooi rivierbos. Een Ijsvogel spotten kan hier zomaar succesvol zijn. Daarnaast een bezoek aan een mooi Scholtengoed Roerdink. Bij de horeca kun je je vergapen aan hoe kunstig men vroeger boerderijen maakte zonder een spijker te gebruiken.

Daarna een mooi stuk langs een oude spoorbaan. Winterswijk moet vroeger een knooppunt geweest zijn. Er komen nog steeds treinen maar een knooppunt zal je het niet meer noemen. Vanaf het station loop je eenvoudig naar het oude centrum van dit plaatsje.

Watermolens aan de Slinge

Deze wandeling laat je kennismaken met meerdere landschappen om de Slinge. Er is opnieuw een rivierbos waardoor de Slinge prachtig doorheen slingert. Zoals de naam van de rivier al zelf zegt. Er is ook een gekanaliseerd deel van de Slinge. Jammer genoeg een rechtgetrokken riviertje. Echter de omgeving om de rivier is wel mooi en geeft een beeld hoe landbouw en natuur samen kunnen werken in een mooi parklandschap